Coach van de maand oktober 2019

In deze rubriek zal er iedere maand een LIJFSTIJL Coach aan het woord zijn om te vertellen over zijn/haar onderneming.
Deze maand Ismaël Rijpstra, LIJFSTIJL Coach te Hazerswoude – Dorp

Wie ben jij?
Mijn naam is Ismaël Rijpstra, bijna 36 en wonend in Boskoop met mijn vrouw Rachel en dochtertje Rosy.
Vanuit het Cios heb ik 6 jaar gewerkt in de sportschool in Almere. Tijdens die periode heb ik HBO theologie gestudeerd en afgerond. Richting het einde daarvan heb ik gewerkt in een buitenschoolse opvang waar ik het sportprogramma voor de kinderen verzorgde. Na de studie heb ik gewerkt in een jongerentraject met een dagbesteding en tegelijkertijd in de verslavingszorg. Na 3 jaar verslavingszorg werd het contract niet verlengd vanwege de crisis. Daarbij wilde mijn vrouw graag terug naar haar geboortedorp Boskoop.
Ik ben toen weer overgestapt naar de sportschool en tegelijkertijd begonnen als personal trainer. Leuk voor de aanvulling dacht ik…
Met de tijd werd dit steeds serieuzer totdat ik in september 2018 mijn contract in de sportschool opzei en de ruimte ging huren om alleen nog maar personal training te geven.
Dit beviel prima, maar omdat ik merkte dat ik weinig tot niks met groepen kon doen besloot ik een eigen pand te zoeken.
Sinds 2 september ben ik begonnen op een eigen plek. En dat is heerlijk, eng, spannend, uitdagend en nog veel meer 😊
Verder kijk ik graag sport en netflix.

Wat zijn je hoofdactiviteiten?
Naast de personal training die ik al gaf heb ik nu de stap kunnen zetten naar personal group training.
In ontwikkeling zijn nu groepjes voor kids, tieners, senioren en moslimdames.
Daarnaast heb ik een dame in dienst die verloskundige is samen gaan we nu een traject op zetten voor zwangere dames.

Waarom heb je voor LIJFSTIJL coaches gekozen?
Ik kwam Rob in december 2018 tegen tijdens een gezamenlijke cursus bij Chivo, ik was al snel getriggerd door wat hij vertelde. Hij gaf mij ook een document over het starten met een eigen locatie.
Daarna een afspraak gemaakt en na de presentatie was het voor mij een makkelijke keuze.
En de hulp die ik in het voortraject heb gekregen van Rob en Frank is veel meer dan ik had kunnen hopen. Ze hebben meegedacht en tips gegeven op alle gebieden die komen kijken bij het openen van een eigen vestiging. Ik voel enorm veel enthousiasme, betrokkenheid en interesse naar mij toe. Een hele mooie en inspirerende manier van ondernemerschap.

Wat zijn je toekomstplannen?
De focus voor nu is de zaak zo snel mogelijk winstgevend krijgen en de medewerkers meenemen in wat ik wil uitdragen. Dan even ademhalen en daarna zijn er een aantal soorten groepen waar ik mee aan de slag wil. De basis daarvoor is al gelegd dus einde van het jaar moeten die allemaal draaien of starten.
De lange termijn… daar ben ik eigenlijk nog niet zo mee bezig. Waar ik voor mijzelf naartoe wil is een situatie waarin ik maximaal 20 uur training geef met wat coaching en waar ik verder kan aansturen en kan gaan bouwen aan het bedrijf. Een goedlopend bedrijf waarin ik als persoon kan groeien, zoveel mogelijk kwaliteit kan bieden aan mijn klanten en hun mag helpen naar een gezonder en meer ontspannen leven. Voor mijn medewerkers een fijne en inspirerende werkplek.

Heb je tips voor de overige LIJFSTIJL coaches?
Goed nadenken over wat je wilt doen. Durf een stap te zetten in het ongewisse je komt dan vaak in situaties waar je veel kunt leren, qua skills en als persoon.
Verder blijf altijd jezelf want dat is een van de belangrijkste punten waar klanten voor kiezen. Verzamel mensen om je heen die goed zijn in de zaken die jij niet leuk vind of niet goed kunt. En tot slot pak je rust 😉

 

Ben je nog geen LIJFSTIJL Coach en wil je ook gebruik maken van het grote aanbod dat wij te bieden hebben?Klik dan HIER voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende demonstratie.

Ben je al coach? Bij het aanbrengen van een nieuw lid heb je recht op een maand gratis licentiefee!